ביאת אשת איש בהסכמה

שלום ומבורך!
לשאלתי האם יש הבדל בין מעשה ביאה בהסכמה לבין מעשה באינוס. ( בין אדם נשוי לאישה נשואה) כלומר אשת איש.
איך דנים את האדם בבית דין של מעלה בחומרת הענישה? האם יותר קל העונש שהחטא היה בהסכמה של שני הצדדים לעומת מי שהשתמש באינוס או קבלת דבר במרמה..?

תשובה:

שלום רב,

לגבי איסור אשת איש. אין כל הבדל בין אם זה נעשה בהסכמה או באונס וכד', אם האישה נשואה, וזה לא משנה אם האיש נשוי, לעולם האיסור הוא חמור ביותר – איסור אשת איש. לשאלתך האם באונס זה חמור יותר. יתכן שכן, אבל לא מצד איסור אשת איש שאין כל הבדל. אלא מצד העובדה שפגע באישה ובבעלה בצורה כה אנושה.