מימון שכירות לילדים מכספי מעשר

האם אפשר לשלם את דמי שכירות הדירה של הבן או של החתן שלומד בכולל מתוך כספי מעשר.

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בהתחייבות שהתחייבת בזמן השידוך, התחייבות זו מחייבת על פי דין וממילא לא ניתן לפורעה מכספי מעשר, אלא אם כן מראש לכך התכוונת. אולם אם מדובר ברצון טוב שלך והבן והחתן אכן דחוקים בפרנסה וזקוקים לסיוע, מותר בהחלט לעשות זאת מכספי מעשר, וזכות התורה תעמוד לך לשפע ברכה והצלחה!