מעשר כספים מתשלומי ביטוח רפואי

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים
הבן שלי בחור ישיבה קיבל פיצוי כספי על נזק שנגרם לו אנחנו שילם לו הוצאות עבור הטיפולים שעבר
1 האם הוא צריך לעשר? (הוא מאוד רוצה)
2 במידה וכן האם לנכות את ההוצאות שהוצאנו עבורו?
תודה רבה
שבת שלום

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, כל רווח כספי שבא לאדם חייב במעשר. תשלום מביטוח אינו נחשב ככיסוי הוצאות אלא כעין עסק שאתה עושה אם חברת הביטוח שאם יארע דבר מה יתנו לך כסף. באותה מידה ניתן היה לסכם איתם שאם ירד גשם ביום פלוני ישלמו לך.. כך שזה עדיין מוגדר רווח כספי. אלא שהוראת הגר"נ קרליץ היא, שאם מדובר בפיצוי מביטוח שאתה משלם כל חודש, אם הפרשת על הכספים האלו ששילמת לביטוח מעשר במשך השנים, אתה רשאי לנכות את כל תשלומי הביטוח מהרווח שהגיע לך עכשיו, כדין ניכוי הוצאות. למשל אם שילמת שלושים אלף שקל לביטוח וקיבלת כרגע ארבעים, יש להפריש רק אלף שקלים.

בריאות טובה!