מעשר כספים – המשך

שלום, שאלתי שאלה אותוד 'מעשר כספים מקופת גמל' (זו שם השאלה). הושב לי כי יש צורך להפריש בשעה שהוא ראוי לשימושי.
אז אכן הכסף זמין לשימושי. וכיום אני מעוניינות להוציא ממנו רק כ-500 שח. מה לעשות? לעשר חמישים ש"ח?
ואם בשבוע הבא אני צריכה לקחת כ-1000 שח אז להפריש 100? כלומר כל פעם שאני מפרישה אז לעשר? וזה נחשב גם שעישרתי מהקרן וגם מהרווח?
ואם אני לא אפריש מעשר כרגע מה-500 ש"ח, אלא אומר שאח"כ אפריש? איך זה מסתדר שכיום כל 3 חודש יש צמיחה של כ-2000 שח לפני לאחר שנוכו דמי ניהול? איך אני מחשבת את הבלאגן הזה?
בקיצר, אני צריכה תשובה רצינית ומפורטת. אני בורה בעניין ולא משהו בהכרח במתמטיקה.

תשובה:

שלום רב

תעשרי עכשיו את כל הסכום, ולגבי מה שנשאר תתני מעשר  בהמשך מהתשואה [מדד לא צריך לעשר, רק תשואה וריביות]. המעשר  הוא בניכוי הדמי ניהול ושאר הוצאות. אם תרצי אין חיוב לעשר הכל מיד, תוכלי לעשות זאת גם בסוף השנה [חיוב מעשר הוא פעם בשנה] אבל אינני רואה בזה רווח גדול.

בהצלחה