הסרת בתולים על ידי רופא

האם קריעת קרום הבתולין ע״י גניקולוג עלול לטמא? מהי ההלכה בין אם יורד דם ובין אם לא?

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, כך שראוי להזהר והמיקל בכך יש לו על מי לסמוך. כשלא היה דם ניתן יותר לסמוך על המקילים.

מקורות:

בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"א סי' פז כתב להקל בדבר, ולדעתו כיון שגזירת חכמים היא לא מצינו שגזרו אלא כשהדבר נעשה בדרך של ביאה, ואילו על ידי רופא דומה הדבר לכל מכה מדממת שכיון שאין הדימום מהרחם עצמו אין בכך כדי לאסור. אולם, בשו"ת מנחת יצחק ח"ד סי' נח דחה דבריו בחריפות, שכן מדברי הראשונים נראה שטעם החשש הוא שמא מחמת פחד הניתוח תתחלחל ותראה דם נדות, ולא יוודע הדבר כיון שהוא מעורב בדם המכה, וזה שייך גם כאשר ההסרה יזומה ומתבצעת על ידי רופא. וכ"כ בשו"ת ציץ אליעזר ח"י סי' כה אות יב, שו"ת מהר"י שטייף סי' קלא, שו"ת שבט הלוי ח"ה סי' קיט. אולם בשו"ת יביע אומר ח"ד סי' י נקט בזה להקל, ולדעתו לולי חשש דם חימוד לא היו מחמירים בכך מחמת הפחד לבד, וכן הורה הגרש"ז אויערבך שניתן להקל בענין.