תספורת לאיש ע"י אשתו נדה

אשתי לא יכולה לטבול כבר כמה חודשים בגלל דימומים, ועכשיו אני נצרך בדחיפות שהיא תספר אותי לרגל חתונה של אחי. אין לי מישהו אחר שיכול לספר אותי ואין לי איך להגיע לספר לפני החתונה (עקב מגוריי במקום קטן בריחוק מהעיר). האם מותר שאשתי תספר אותי במכונת תספורת ללא מגע יד?

תשובה:

אין כל היתר להסתפר באופן כזה, גם מגע על ידי דבר אחר אסור בימי הנדות. לעצם הענין, המצב הזה שאשתך אינה יכולה להטהר כמה חודשים אינו נורמלי ולא צריך לקרות, בדרך כלל ניתן לסדר את זה באמצעים תרופתיים. מן הסתם מדובר באיזה חוסר איזון הורמונלי, כדאי מאוד להתייעץ אצל רופאת נשים ולנסות לשפר את המצב.

בהצלחה רבה ושתלכו תמיד לשמחות!