המוכר השאיר חפצים בדירה ונגנבו או אבדו

שלום כבוד הרב..
קניתי דירה ב"ה ושילמתי את כל הכסף עוד לפני סיום החוזה וקיבלתי את המפתח.. ורציתי להתחיל לשפץ את הדירה אך המוכר טען שיש לו חפצים בדירה וחושש עליהם.. ולכן קבענו שעד ראש חודש אייר הוא מפנה את החפצים ואני מתחיל לשפץ.. ובאמת עד אותו תאריך הוא לקח את החפצים ואני הכנסתי את הפועלים להתחיל בשיפוץ ובאותו יום התקשר אלי המוכר שיש לו עוד כמה דברים בדירה שהוא שכח לקחת והוא אמר לי שהוא יבוא יום יומיים לקחת אותם והסכמתי לו שישאיר אותם ליום יומיים. אחרי שבוע הוא הגיע לקחת אותם ולא מצא אותם, יכול להיות שבטעות הפועלים זרקו אותם או גנבו.. אני לא יודע.
המוכר טוען שאני צריך לשלם לו.. ואני אמרתי לו שאני לא התחייבתי לשמור רק הסכמתי שישאיר בלי לקחת אחריות.. ובנוסף שהוא הגיע אחרי שבוע יכול להיות שיום למחרת זה עדיין שם… מה הדין בזה כבוד הרב. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

הנך צודק בשתי טענותיך.

מקורות:

לעניין רשות להניח עיין רמ"א חו"מ סי' רצא סעיף ב ונתיבות שם סק"ח. במקרה זה שהדירה בשיפוצים והקונה עדיין אינו גר בה לא איכפת לקונה שהמוכר יעמוד שם לשמור, אם רוצה בכך.

לעניין שומר לאחר שעבר הזמן עיין ערוך השולחן חו"מ סי' רצא סעיף כ.