כתמים אחרי לידה

עבר כבר 3 וחצי חודשים מהלידה ועדיין האשה אינה יכולה להטהר.
כבר פעמיים ביום האחרון יש כתם המטמא. ניסינו כבר יונים שליליות ולא עזר.

מה ניתן לעשות ?

תשובה:

שלום רב

המקרה השכיח ביותר במצבים כאלו הוא שיש פשוט איזה חוסר איזון הורמונלי בגלל ההנקה, וניתן בקלות לפתור זאת באמצעות תרופה פשוטה כמו פרימולט נור, כדאי להוועץ אצל הרופאה. אם זה לא יעזור, והדימומים יגברו, יש להתייעץ אם לא כדאי ללכת לאולטרה סאונד לבדוק שלא נותרה שארית מהשלייה וכדומה. אפשרות נוספת מאוד הגיונית, שהצוואר רגיש ומדמם בעקבות הלידה, ואת זה ניתן לברר אצל אחות טהרה מוסמכת של מכון פועה וכדומה [ניתן למצוא אותן בפריסה ארצית אדירה באתר האינטרנט שלהה], במקרה שהיא תגיד שאכן כך הוא, במקרים רבים ניתן יהיה לתלות את הכתם בפצע ולהניח לטבול, כמובן בכל מקרה כזה יש להתייעץ עם רב לאחר הבדיקה. במחשבה נוספת, זו האפשרות הסבירה ביותר כרגע. במקרה כזה, לא תזדקקו לעשות בדיקות כל השבעה נקיים, אלא רק הפסק טהרה ובימים הראשון השלישי והשביעי, כדי שלא לגרות את הפצע [ הבדיקה ביום השלישי נצרכת כדי שאם מאיזו סיבה הפצע לא יאפשר בדיקה ביום השביעי, ניתן יהיה לבדוק בשמיני ולטבול, ולא תזדקקו לספירה מחודשת מחמת ההפסק הרב בין הבדיקות].

בהצלחה רבה והרבה מזל טוב!