המתנת חמישה ימים לפני הפסק טהרה

מהו המושג פולטת שכבת זרע? האם זה מטמא רק אישה ששימשה עם בעלה במהלך ספירת שבע הנקיים? תודה

תשובה:

שלום רב

בזמן הזה שהבית בחורבנו ואין משמעות לשמירת הטהרה כיון שאין אכילת קדשים, אכן המשמעות היחידה למושג הזה הוא לגבי שבעה נקיים, אך לאו דוקא כאשר מקיימים יחסים במהלך השבעה נקיים אלא גם אם לא המתינו את הארבעה או חמישה ימים לפני ההפסק טהרה, שכן הזרע נשאר אצל האשה עד שלושה ימים [וחכמים עשו הרחקה כדי שודאי יהיו אלו שלושה ימים שלמים, שחובה להמתין כשיעור הנ"ל], היא עשויה לפלוט שכבת זרע ולסתור את אותו היום בשבעת הנקיים.

יום טוב.