בדיקה ביום השביעי של נקיים

שלום הרב תודה רבה
אני מתחתנת בעז"ה ביום רביעי, מחר אני הולכת למקווה.
ראיתי היום כתם חום ארוך וצר, אינני יודעת מה מקורו. אני לוקחת גלולות.
מחר אני עושה בדיקה של יום שביעי לשבעה נקיים ומפחדת שאראה כתם שיאסור אותנו על העד.
יש אפשרות לבצע רק בדיקה חיצונית או לעשות שטיפה לפני?
האם יש אפשרות למנוע זאת/להקל על כך.

תשובה:

שלום רב

באופן כללי כתם חום אינו מטמא אולם מאוד מצוי שיש בו נטייה לאדמומית לכן יש להראות אותו לרב. בנוגע לבדיקה ביום השביעי היא הכרחית לגמרי ולא ניתן לוותר עליה.

בהצלחה רבה והרבה הרבה מזל טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שלום!
    אני רציתי לשאול האם אני יכולה לטבול בבוקר שחכתי לעשות בדיקה אז עשיתי ב14:30 ושאלתי רבנית ואמרה שמותר אבל עכשיו הסתכלתי בשעון השקיעה ב19:40 ועשיתי תבדיקה ב19:50 האם אני יכולה עדיין לטבול ואשמח שתעדכן אותי פה ואם אפשר תשובה עכשיו כי אני צריכה היום לטבול תודה רבה