האם מותר לעבוד במשרד שאין בו מזוזה?

ראובן עובד במשרד שיש בו חיוב מזוזה אבל הבעה"ב אינו שומר תורה ומצוות.
האם יש איסור על המשתמשים בבית זה ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

יש אומרים שאין איסור להכנס לבית שאין בו מזוזה, ולפי שאיסור זה הוטל דוקא על אותו אדם המחוייב בה [בעל הבית או שוכר הדירה] ולא על אנשים אחרים, ונראה שבמקום הפסד תוכל לסמוך על כך, אף שראוי מאוד לקבוע מזוזה אפילו פשוטה, מדובר בכמה עשרות שקלים, ואם בעל הבית מסכים לכך נדמה לי שזו השקעה הכי טובה בשבילך…

מקורות:

ראה שדי חמד מערכת מ' כלל קטו בשם הרוח חיים סי' רפט, וע"ע ס' חופה וקידושין  ילקוט יוסף ח"א, ועי' שו"ת ציץ אליעזר חי"ג סי' נג, שהאיסור הזה אינו מוטל על הבית אלא על האדם המחוייב בכך. אולם בשו"ת ארץ צבי ח"א סי' צ שנראה שהחמיר בזה, וע"ע שו"ת יביע אומר ח"ב סי' כא.

הצטרף לדיון

תגובה 1