על מי מוטלת החובה להביא מזוזות על השוכר או על המשכיר

שלום, ברשותי דירה חדשה , שאף אחד קודם לא גר בה , אני עומדת להשכיר אותה למשפחה דתית , הם טוענים שאני צריכה לרכוש את המזוזות , כי להם אסור לקחת אותם כאשר יעזבו. מה ההלכה?

תשובה:

שלום רב,

חובת המזוזות הם על מי שגר בדירה. כלומר, על השוכר. המשכיר אינו חייב לשים מזוזות בדירה.

אמנם, כשיוצאים מהדירה משאירים את המזוזות בדירה, כדי שלא להשאיר דירה ללא מזוזות. או לחילופין, השוכר החדש מביא את המזוזות שלו. ניתן לרכוש מזוזות פשוטות. ואם השוכר רוצה לרכוש מזוזות מהודרות יותר, הפשוטות ימתינו עד שיפנה השוכר את הדירה. אולם כאמור, אין חובה על המשכיר. ובאותה שעה אכן יהיה מוטל עליך לקנות אותן מהם.