הנחת תבנית חלבית חמה על מגבת בשרית

הנחתי בטעות תבנית חלבית עם פיצה על מגבת שלילה לפני כן הנחתי עליה תבנית בשרית עם עוף מה דין התבנית החלבית אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

אם המגבת היתה נקייה לגמרי ולא גלש מהעוף שום דבר על המגבת, אין בעיה, אולם אם היה על המגבת שיירי בשר זו אכן בעיה, באופו כזה נראה שלא ניתן להכשיר את התבנית החלבית. וזאת, משום שתבנית אפייה שנאסרה בבשר וחלב ממש הכשרתה בליבון חמור – נתינה באש עד שתאדים, המצב הוא שהיא תתקלקל הרבה לפני שהיא תוכשר… [לענין תבנית שהונחה בטעות בתנור מהמין השני יש כמה חילוקי דינים ואין כאן המקום לפורטם].