הכשרת תנור אפייה

סליחה על ההפרעה! אפיתי פיצה חלבית בתנור שלא השתשתי בו במשך שבוע. (בטעות כמובן!). מה דין הפיצה ומה דין הרשת והתנור?

תשובה:

שלום רב

ראשית את לא מפריעה, בשביל זה אנחנו כאן…

באופן עקרוני, אם התנור היה נקי הפיצה מותרת באכילה, אולם בדרך כלל יש התזות ושיירים ולכן מומלץ לא לאכול את הפיצה. את הרשת והתנור יש להכשיר באופן הבא: יש לנקותו היטב, להמתין 24 שעות לאחר אפיית הפיצה ללא שימוש, ואז להפעיל את התנור ריק עם הרשת בתוכו למשך 40 דק' על חומו המירבי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1