כשרות מחבת

בס"ד.
שבוע טוב לכם.
רציתי לשאול מה הדין במחבת שאני משתמש בה רק לחלבי ובשוגג השותף שלי השתמש בה לבשרי(לא נעשה במחבת שימוש במשך 4 ימים עד שקרה המקרה) הוא טיגן נקניקיות וצ'יפס. מאז המחבת נשטפה ואני לא עושה בה שימוש מתוך ספק אם דרושה הגעלה או שהמחבת אינה ראויה לשימוש כלל.
-תודה מראש-

תשובה:

שלום רב

יש בענין זה הבדל בין סוגי המחבתות ואופן השימוש בהן, ראי כאן בהרחבה. בכל מקרה, אם את רגילה לשהתמש עם כמות ניכרת של שמן ניתן להגעיל את המחבת.