שלום רב,
1. האם ניתן להכשיר כיריים חשמליות אשר בושל אליהן אוכל לא כשר (מדובר בכיריים חשמליות מהסוג הפשוט ביותר)?
2. יש לי מחבת שאני מעוניין להכשיר שכן אני לא בטוח מה בושל עליו, אולם אין לי סיר גדול מספיק כדי שאוכל לטבול ולהכשיר את המחבת בתוכו.
האם ישנה אפשרות נוספת להכשרת מחבת?
בברכה
תשובה:
שלום רב
מה שצריך לעשות הוא כך, לנקות את הכיריים היטב, ולאחר מכן לערות מים מקומקום חשמלי פועל על כל חלקי הפח, תוך זהירות על החיבור החשמלי, ולאחר מכן להפעיל את הכיריים עד שהגוף חימום יתאדם. אם אי אפשר לערות מים מחשש שיתקלקלו, יש להתייחס אליהן כטריפה, כלומר להניח אליהן רק סיר שהוא יבש מלמטה לחלוטין, ואם נופל דבר מאכל חם עליהן או אפילו קר כשהכיריים חמים, להשליכו לאשפה. אגב דין זה נכון גם אם אתה משתמש באותן כיריים לחלבי ובשרי לחילופין.
לגבי המחבת, אם אין לך סיר גדול מספיק ניתן להגעילה בשלבים, לטבול חציה ולסובב או להפוך בתוך המים המבעבעים עד שתהיה כולה בפנים. אגב, לגבי מחבת טפלון שמשתמשים בה עם מעט מאוד שמן נחלקו הדעות אם ניתן להגעילה, ראה כאן.
בהצלחה
"ולאחר מכן לערות מים מקומקום חשמלי פועל על כל חלקי הפח"
האם הכוונה לערות מים רק על החלק שמסביב לגוף החימום, כלומר לא על החלק בכיריים עצמו עליו מניחים את הסירים בזמן הבישול..?
על כל הפח.
השאר תגובה