טבילה חודש וחצי לאחר הלידה

שאלה:

האם אפשר לאשה לטבול אחר חודש וחצי ללידה להיטהר לחיבוק ונישוק ולהמתין מתי שתהיה מוכנה לתשמיש?
תודה מראש וכל טוב

תשובה:

שלום רב,

למעשה, אם אינה חולה היא יכולה לטבול ולקיים עונה. אין בעיה בזה. אולם אם אינה רוצה לקיים יחסי אישות מסיבה בריאותית וכד', ראה כאן בענין טבילה ללא קיום יחסי אישות. אולם צריכים להדגיש, כי בכל מקרה אם היא הולכת לטבול, צריכים לדעת שלא יהיה מכשול מחמת החיבוק ונישוק.