פסח שני – גם בט"ו אייר ?

לכבוד הרבים שלום,
מדוע מציינים פסח דווקא בי"ד ביום ולא ליל ט"ו ?
מדוע התעכבו הטמאים חודש שלם ולא בקשו ממשה רבינו ע"ה קודם לדוגמה בראש חודש אייר ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. פסח שני הוא לא תוקן לצורך אופציה נוספת לקיום חג הפסח. אלא רק לצורך קרבן פסח בלבד. ואכן את הקרבן שהקריבו ביום י"ד אייר אכלו על מצות ומרורים בלילל ט"ו אייר. הסיבה שאומרים תחנון ביום ט"ו אייר, נראה לי משום שביום ט"ו עצמו אין כלום, ואינו כמו יום חג. אלא רק בלילה עצמו בלבד אכלו קרבן פסח. ויום י"ד עצמו הוא יום הקרבת הקרבן.

ב. אני לא יודע מתי ביקשו, יתכן שביקשו מיד. וזה מה שציווה הקב"ה – ביום י"ד אייר.