הפסק טהרה בין שקיעת החמה לצאת הכוכבים

עשיתי הפסק טהרה לאחר זמן שקיעת החמה ולפני צאת הכוכבים , האם זה תקף ?

תשובה:

שלום רב,

לאחר שקיעת החמה לא ניתן לעשות הפסק טהרה. ולכן צריכים לעשות שוב ביום שאחרי.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הגר"ע יוסף זצ"ל אכן צידד להתיר בדקות הראשונות לאחר השקיעה משום ספק ספיקא, אולם כל שאר פוסקי הדור חלקו עליו בזה, ובענין חמור כזה שכל טהרת ישראל תלויה בו, ראינו צורך לקבוע כאן כדעת המחמירים.

  2. אין בעיה לפסוק ולצדד כדעה אחת. אבל מן הראוי בפרט כשלא יודעים מיהו השואל אם ספרדי או אשכנזי, לציין את גדול הפוסקים בדור האחרון