אחריות על חמץ בדירה שאולה

בס"ד
שלום עליכם
בפסח התארחנו בבית משפחה שהשאילה לנו את הבית ונסעה. במהלך ליל הסדר פתאום ראיתי עוגיות מצה עשירה שיש עליהם מחלוקת גדולה, אם זה היה שלי ודאי הייתי מבער את זה. שאלתי האם אני נחשב לבעל 'אחריות שמירה' על חפצי הבית [גם אותם שלא נתנו לי רשות להשתמש או לאכול אותם] על העוגיות וממילא אני מתחייב בבל יראה ובל ימצא.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם בעלי המקום סומכים על דעת המכשירים מאכל זה בפסח, אין כל הגיון שתוכלו ללוקחו מהם ללא רשות, מדובר במאכל שיש רבנים שמכשירים אותו. מבחינתך, לא נראה שהחמץ באחריותך, שהרי אם יקרה משהו בבית שלא בפשיעתך אף אחד לא יבוא אליך בתלונות, איש גם לא מבקש ממך לשמור על הבית ועל חפציו, בקשתם היא רק שאם אתה פותח את הבית תדאג להשיב את המצב לקדמותו ותנעל אותו..