פריעת חוב אבוד מכספי מעשר

שלום רב
א.בעבר הסתבכתי בחובות ואבי שחתם לי ערבות שלם הכל ואינו מתכוין לדרוש ממני את החוב מן הסתם מחל לי.
ב.היום ב"ה מצבי טוב יותר אך לא הגעתי למצב שאוכל להשיב לו ברווח מאידך הוא שקוע בחובות מנישואי בנים
שאלתי היא אם יכול אני לתת לו את הסכומים ששלם עבורי ממעשרות כיוון שמעשרות וראי לא יסכים לקחת (הוא אינו אברך כולל אך יש לו חובות מנישואי ילדים)

תשובה:

שלום רב

גם אם אביך אכן ראוי לקבל מעשר כספים בגלל חובותיו, יש לדון אם תוכל לעשות זאת, מכיון שבפוסקים מבואר שלא רק חובות אסור לפרוע מכספי מעשר, אלא גם כל דבר שהוא חוב מוסרי אסור לפורעו כך, ומשום כך נקטו הפוסקים, שגם אם אין האב חייב לזון את בניו [מעל גיל 6 וכדומה] כיון שכך היא הנהגת העולם והוא מרגיש חובה לעשות זאת, אין הוא יכול לעשות זאת בכספי מעשר. ראה ט"ז בתחילת סי' רמט ובברכי יוסף שם ס"ק יח. ומכל מקום יש רבים שחולקים ומתירים, כפי שתוכל לראות כאן בהרחבה, ולכן המיקל בכך יש לו על מי לסמוך, בפרט אם זו הדרך היחידה כרגע לסייע לאבא, ובעז"ה לכשירחיב ה' גבולך תראה להשיב לו את כספו שלא מכספי מעשר.

שפע ברכה והצלחה!