ספירת נקיים באשה שאסור לה לקיים יחסים

בס"ד

אישה שעברה הליך רפואי נשי ברחם, ונאסר עליה לקיים יחסי אישות כ 4 שבועות מסיבות רפואיות עד להחלמה( ללא קשר אם יופיע מחזור חודשי או לא).

האם לאחר הפסקת הדימום + הפסק טהרה +ספירת נקיים האם היא רשאית :

לטבול ולהיות בעמדת טהורה עד חלוף 4 השבועות שהוזכרו או שתספור ותטבול בלילה האחרון של פקיעת ה4 שבועות של ההחלמה, ואז תוכל לשמש?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אם אתה חשים בכך צורך זה אפשרי, אבל כדאי להמנע מיחסי קירבה כמו חיבוק ונישוק העלולים לגרום חלילה לבעל להוצאת זרע לבטלה. כמו כן, בהסכמת שניכם עדיף להמנע מטבילה כיון שיש סכנה לאשה בטבילה ללא קיום יחסים כמובא בבית יוסף ובש"ך בסי' קצז.