האם המוצרים הללו הן חמץ גמור?

האם המוצרים האלה חמץ גמור וצריך לבער אותם או שמותר להשאיר אותם בבית וכמובן לא להשתמש בהם בפסח : 1.רוטב צלי בשקית של אוסם. 2. רוטב פטריות בשקית של אוסם. 3. עשבי תיבול-עוף ולתנור בשקית של קנור. 4. קפה קלוי וטחון טורקי של עלית בשקית. 5. קפה שחור טחון של לנדוור בשקית. 6. קפה קלוי וטחון של גיקובס בשקית. 7. מרק בטעם עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט של קנור בקופסא. תודה

תשובה:

שלום רב,

כל המוצרים הנ"ל אינם חמץ גמור.

הרב יוסף זריצקי.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. ברשות הרב רציתי לברר בתשובה הנ״ל לגבי רוטב פטריות בשקית של אסם
    היות שזה לא חמץ גמור אז לא צריך למכור לגוי או לבער אותו.
    לא מובן לי איך יכול ליות לא חמץ אחרי שברכיבים נמצא ״קמח חיטה״
    תודה מאוד מראש על התשובה

  2. גם כשיש קמח חיטה לא ברור שזה חמץ, כיון שקמח עובר לתיתה מאוד מהירה במים ומיד מתייבש, בדרך כלל לפני שמגיע לחימוץ אבל עצתי כן להכליל זאת במכירה.

  3. כשזה בתערובת קשה לדעת אם לא בא במגע עם לחות וכו', אינני אומר שחייבים לבער אבל ככל שמדובר על הידורים כל אחד יעשה כהרגשתו.

  4. שוב בא לידי רשימת מוצרים שאין לזרקם בפסח שערך הרב יוסף זריצקי וז"ל: "באבקת מרק פטריות ומרק בצל נמצא קמח יבש לחלוטין שלא בא במגע עם מים"

  5. לא הייתי סומך על כך, מספיק שזה אוחסן במקום לח כדי שזה יחמיץ.. אבל מכור מעיקר הדין תמיד אפשר, להדר, כל אחד כמה שהוא מרגיש לנכון.