עליה לקבר בניסן

שלום רב
אימי נפטרה ב 02.03.15 ונקברה ב 03.03.15. ביום רביעי הקרוב 01.04.15 אנחנו אמורים להעלות לקבר (30 יום). הבנו שאסור לעלות לקבר בחודש ניסן? האם זה נכון? מה ההלכה אומרת על כך? אם אסור אז מתי כן עולים?
תודה על תשובתכם
שילה

תשובה:

שלום רב

יש נוהגים שלא לעלות בחודש ניסן וכך מנהג רבים מיהודי צפון אפריקה, מנהג רוב הקהילות שכן עולים למעט ימי החג. למנהג המחמירים יש לעלות בב' באייר [בראש חודש לא עולים].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היי

    סליחה. הבנתי חלקית את התשובה…
    התכוונת שמנהג רוב הקהילות כן עולים חוץ מצפון אפריקה לא עולים?
    האם התאריך הזה נחשב ימי חג?
    אם מחליטים שכן לעלות האם מותר לבכות?
    שילה

  2. תודה רבה על התגובה,
    שאלה אחרונה … האם נהוג ללכת לבית הכנסת יום לפני השלושים? במקרה שלי זה יהיה היום.אילו מאכלים נהוג להביא?
    תודה

  3. בליל השלושים יש נוהגים להביא לבית הכנסת מאכלים בעלי ברכות מגוונות, כלומר מעט מיני מזונות לברכת מזונות, פיצוחים שברכת העץ ושברכתם אדמה, שתייה שברכתה שהכל וכו, כדי להרבות בברכות לעילוי נשמת הנפטר.