שימוש בשירים שהורדו מאינטרנט

שלום וברכה כבוד הרב,

האם ניתן לשמוע שירים שהורדתי בעברי החילוני בצורה לא חוקית?
אני מניח שאם הייתי אוזר כוח, ומרשה לעצמי לבזבז על דברים כאלו כסף, הייתי קונה אותם או חלקם.

אבל אלו כבר שירים שיש לי במחשב, בנוסף! מצאתי שירים שהעליתי לשרת אחסון במשתמש שלי. האם מותר לי לשמוע אותם? והאם מותר לי להוריד אותם מהשרת אחסון? כי בעבר אני העליתי אותם לשם לשמירה כנראה.

בנוסף, יש לאחי הרבה שירים במחשב, ואנחנו יכולים לחלוק את התכנים דרך רשת מחשבים משותפת, אולי עקב כך שכבר השירים הורדו אצלו, אני יכול להעביר אותם למחשב שלי דרך הרשת המשותפת?

תודה כבוד הרב, תבורך מפי עליון,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש מקום להקל להוריד שירים לצורך שימוש אישי, כל שכן שירים שכבר הורדת.

אבל, ודאי שלא ראוי להימנע מלקנות בגלל שיש לך כבר עותק. ולכן, אם יוצא לך לקנות ויש לך גם את הכסף, או שאתה יודע שאם לא היה לך את העותק היית טורח והולך לקנות, אל תימנע מלקנות בגלל שיש לך עותק.

מקורות:

עיין כאן.