עדשות מגע קשות בטבילה

יש לי עדשות מגע קשות
האם בכל טבילה שאני טובל, היינו סתם טבילה או טבילת עזרא יש צורך להסירם?
תשובה:
לכתחילה אם תרצה לטבול בהידור ודאי יש להסיר אותם, מדובר אמנם בחציצה על מיעוט הגוף ויש לצדד שהיא בכלל מיעוט שאינו מקפיד כיוןש אתה מעוניין במציאותם [וגם בלילה כשאתה מסיר אין זה מחמת שאתה לא מעוניין בהן אלא בגלל שזו סכנה] אבל לכתחילה גם מיעוט שאינו מקפיד חוצץ, והגם שלא מקפידים בכך בטבילת עזרא, כאן שיש לצדד שהם חוצצים כדאי להסיר. בטבילת נדה ודאי יש לחשוש שהם חוצצים ואפילו בדיעבד יש לחזור ולטבול. ראה פתחי מגדים פרק טו סעי' מא [אא"כ בודאי המים יכולים לעבור תחתיהם].