הפלגה קצרה האם עוקרת ארוכה, וכיצד סופרים?

"אם יש ראיה של וסת ואח""כ הרבה פחות מ30 יום מהוסת הקודמת יש ראיה נוספת, כך שיכול להיות שתטבול ולאחר מספר ימים יחול יום הפרישה, האם לחשוש ולפרוש? או שמתבטלת כיון שיש ראיה חדשה?

תשובה:

שלום רב

תמיד הספירה היא מהראייה האחרונה, כל הספירה הקודמת מתבטלת, אולם, יש סוברים שהפלגה קצרה לא עוקרת ארוכה, ולכן יש לחשוש להפלגה הארוכה ולספור אותה מהראייה האחרונה, כלומר: אשה שראתה דם בא' ניסן ואחר כך בא' באייר כך שהיא צריכה לחשוש להפלגה של 30 יום, ואחר כך ראתה בט""ו באייר, צריכה לחשוש גם לא' בסיון משום שהוא הפלגה של 15 יום שבין הראייה האחרונה לזו שלפניה, וגם לט""ו בסיון שהוא הפלגה של שלושים יום אותה היא עוד חייבת לספור בגלל הפלגתה הראשונה."