אשה שלא עשתה בדיקת מוך דחוק או שאבד לפני שראתה אותו

כבוד הרב שליט'א
אשתי עשה מוך דחוק כמו שצריך, אחר הפסק טהרתה
ואבדה, פשטו כמשמעה,מסתם נפל כשעשה השתנה, עכ'פ היום הוא ליל טבילתה .ומאי הלכה האם היא מותרת לילך לטבול. או לא? נא להשיב במוקם האפשר ,
נ.ב אני שייך לחלק מהחסידים שבכלל ישראל (לא ספרדי) תודה רבה למפרע
תשובה:
שלום רב
אם בדיקת ההפסק טהרה יצאה טוב ורק המוך הוא שאבד, היא יכולה לטבול, המוך דחוק של ההפסק טהרה, בפרט כשהוא אינו ביום הראשון לראייתה, אינו מעכב בדיעבד וניתן לספור שבעה נקיים גם בלעדיו. אך אם ההפסק היה גם הבדיקה של ההפסק טהרה, היא צריכה לדחות את טבילתה למחר.
מקורות:
ראה שו"ע יו"ד סי' קצו ס"ב ובנו"כ שם, ושלדעת השו"ע הדין הוא דבדיעבד כשר אף בבדיקה ביום ראשון לראייתה.