כשרות מזוזות

שלום וברכה, לפני שבועיים עברנו לדירה שכורה. הדיירים הקודמים שגרו בבית הוציאו את המזוזות שלהם ובמקומן החזירו את המזוזות שבעל הבית קבע לפני עשרה חדשים שלטענתו הן כשרות. כרגע עדיין המזוזות ללא בתים מריבוי המטלות שבמעבר הדירה. כמה זמן אפשר להיות בדירה עם מזוזות ללא בתים? האם צריך בדיקתן ? או האם גם לקנות מזזות חדשות?
לתשובה אודה.

תשובה:

שלום רב

אין חובה לשים בתים למזוזות אלא שזה מאוד מומלץ כי הן עלולות להתקלקל במהירות.  כמו כן אסור להחליף טיטול לילד מול מזוזה שאינה מכוסה. כדאי לבדוק את המזוזות ולוודא את כשרותן, אם הן כשרות אין צורך לקנות חדשות.

ישוב טוב!