כתיבת מזוזה כסדרה

האם מותר לכתוב מזוזה ולא לכתוב את שם ה' שמופיעים בכול המזוזה . לטבול במקווה ולאחר הטבילה לרשום את כול שם ה' בטהרה האם המזוזה כשרה למהדרין ?

תשובה:

שלום רב

מזוזה כזו פסולה! בשונה מספר תורה תפילין ומזוזות צריך לכתוב כסדרן, כלומר מילה אחר מילה לפי הסדר, אגב, חלק מהמחיר שאנחנו משלמים על המזוזות נובע מכך, שכן אם נוצר דיבוק בין אותיות הפוסל, הרבה פעמים לא ניתן לתקן את המזוזה כיון שאם אתה מוחק אות או יוצר לה צורה חדשה נמצא שהיא נכתבה שלא כסדרה והמזוזה כולה פסולה. בספר תורה מותר לעשות כך.