איך לדון לכף זכות

בס"ד
מחובתנו ללמד זכות על יהודי אחר, כיצד יש לפעול במקרה הבא:
אדם עשיר מאוד, שזמנו בידיו, אין לו טרדות מיוחדות הן עובדתית והן כפי שמשפחתו מספרת . בעל תחביבים וכו'. נוהג באדישות ממושכת בחלוקת כספים שהתחייב לתמוך בהם לבניו. יודע ומודע שהם נאנקים אבל מתנהג בעצלתיים שממש דוקרת את העין. למרות שמעירים לו ורומזים לו הוא מתמלא חימה בבחינת " איך אתם מעיזים" אני ה"קובע" המחליט" השולט".
מה זה ?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את העובדות, אבל אני בטוח שאם אותם ילדים שאמורים ורוצים לקבל ממנו כספים ועזרה שאינו חייב כלל לתת להם, או עכ"פ ודאי לא היה חייב להתחייב לתת להם, והם יודו לו באמת ולא ירגישו שחייבים להם, אני בטוח שגם ימצאו את הדרך לדון אותו לכף זכות. רק ולא להסתכל עליו רק בצורה שלילית.

בהצלחה