גניבת מגבת מבית מלון

בצעירותי בזמן נופש עם חברים באילת, לקחתי מגבת ממלון מסויים מה הכפרה על זה? נכון לציין שאני לא מוצא את המגבת, וגם אם הייתי מוציא היא לא ראויה לשימוש מכורח השחיקה.
באיזור גיל מצוות גנבתי פלאפון מילדה שהייתה איתי בכיתה מה הכפרה על זה? איך אני יאתר אותה עכשיו ונניח ואצליח מה צריך להשיב? שווי הפלאפון דאז? או היום? זה היה לפני 8 שנים לערך.
גנבתי מקפיטריה בבריכה מארז גדול של טוויסטים מה הדין לזה? ואם להחזיר מה להחזיר?
אני משתדל לתת הרבה צדקה האם זה מכפר לי? או שאני צריך לכוון בצדקה שזה לטובת הכפרה של הגזילות.
אודה לתשובה ברורה ומכוונת.

תשובה:

שלום רב,

אדם שגזל חייב להשיב את הגזילה, ואף לעשות מאמצים על כך. [הכלל שיש לעשות צרכי רבים, זה רק באופן שאינך יכול לאתר את הנגזלים].

לכן, עליך לשלוח לבית המלון את שווי המגבת, כדי לקיים מצוות 'והשיב את הגזילה אשר גזל'. כמו כן עליך להחזיר את שווי הפלאפון שגנבת, אם הוא אבד לך כבר אז, עליך להחזיר לפי שוויו באותו זמן. כמו כן לגבי הקפיטריה, אני מאמין שאם תגש אליהם, תגיעו לעמק השווה. בכל אופן, צדקה לא מועילה כלל, במקרה שאתה יכול לאתר את הנגזלים.

הרבה הצלחה