הסתכלות באשה שאין בה הנאה

שלום לכבוד הרב,
במדבר ט"ו, לט כתוב בפרשת ציצית "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריכם" חז"ל לומדים מהמלים אחרי עיניכם זה זנות פירוש הדברים אדם המסתכל באשה כדי להנות. במילון שלי להנות – נמשך (מחילה על צורת התבטאות). השאלה שלי אם אני רואה אשה והיא לא מושכת האם אני יכול להמשיך להסתכל עליה. ואם תשובתו של כבוד הרב היא כן אז איך הצדיקים אמרו שהסתכלות באשה בלא הנאה פוגם בעיניים כמו דברים אחרים כמו שתי וערב, מיטה של זוג…..ועוד.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

באשה נשואה או נדה [היום כל הפנויות נידות] יש איסור אפילו בראייה בעלמא, כלומר הבטה ללא כוונה וללא התבוננות יתירה, וגם אם אינה יפה יש בכך איסור. כך מבואר במשנה ברורה בסי' עה והדברים ידועים. אלא שכאן ניצבת לפנינו השאלה כיצד ניתן להסתובב ברחוב או במקום העבודה לפי הקביעה הזו, על פרטי ענין זה ראה בהרחבה כאן. מה שהבאת מחכמי הדורות נוגע לעוד נקודה, שכל דבר עשוי להביא להרהור עבירה וצריך להשמר מזה עד מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי כפשוטה, היום פנויות שאינן נשואות לא הולכות לטבול במקווה, ולכן כל נערה שקיבלה אי פעם וסת, אדם שבא עליה דינו בכרת, ומשום כך החמירו באיסור ראייתן.