האם צריכים לבקש סליחה על פגיעה בשוגג

אם פגעתי באדם אחר באוטובוס תוך כדי שאני עובר עם התיק שלי וכדומה, או שדרכתי עליו בטעות, או שבמהלך הליכה ברחוב נתקלתי במישהו וכדו, האם אני מחוייב לבש ממנו סליחה (לא מצד דרך ארץ אלא מצד הפגיעה בו אם אני חייב את מחילתו.)
מבקש לא לפרסם את השאלה.

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לבקש ממנו מחילה, אבל מאחר שפגעת בו בשוגג, הרי שפגעת באדם, ובודאי תרצה שהוא ימחל לך על הפגיעה לכן מבקשים סליחה. העובדה שזה היה בשוגג אינה פוטרת אותך, שהרי "אדם מועד לעולם".