קבלת תרומה מעסק ללא ידיעת השותף

האם ניתן לקבל תרומה מעסק שכנראה רק אחד מהשותפים יודע מהתרומה (צדקה) האם חייב הסכמת כלל השותפים

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בסכום קטן, יתכן שזה רגילות ומותר. אבל בתרומה קצת יותר גדולה, ודאי שאסור לקבל אם ידוע לך שהשותף השני אינו מודע לכך.

מקורות:

ראה בדברי גאונים (כלל צח אות ט') שהביא בשם המהרש"ם שאפילו אם העסק בקשיים, ומחמת זאת החליט אחד השותפים לתת צדקה שיתפללו על העסק, אינו יכול לעשות זאת שלא מדעת חברו, למרות שלשיטתו הוא עושה זאת למען השותפות.