אמירה לגוי בשבת

שלום וברכה, יש לנו בעיה של קצר בחשמל בעקבות מזג האוויר ואנו חוששים מאוד שחס ושלום בשבת תהיה קפיצה בחשמל. מה עושים אם חלילה יש? אין לנו בסביבה גוי גם לא ילד פחות מגיל מצווה נשמח ממש אם תענו בהקדם!

תשובה:

שלום רב

אנו מקוים איתכם שכל רע לא יאונה לכם בשבת. אולם חשוב לדעת, שגם אם החשמל קופץ בשבת זה לא כל כך פשוט לבקש מגוי ובטח לא מילד קטן להדליקו, שכן יש איסור של אמירה לגוי בשבת, ויש איסור להנות ממעשה שבת של גוי בשבת, אלא אם כן הגוי עושה זאת לצרכו ומעצמו, וכגון שאומרים לו שיש בבית עוגה טובה בשבילו וכשהוא רואה את החושך הוא מדליק כדי למצוא את העוגה. בכל מקרה יש להתיעץ עם רב קודם. ובלי גוי אין כל אפשרות להפעיל את החשמל בשבת מלבד מקרים של חולה מסוכן שיש חשש של פיקוח נפש.

אמירה לגוי מותרת גם לצורך חולה שאין בו סכנה או תינוק.

בשורות טובות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לשאלה יש לנו בבית תינוק בן 12 ימים שרק עבר מילה. האם הוא בעקבות כך מותר להדליק את החשמל בכדי שיהיה לו חימום? אין לנו גוי והקפיצה בד"כ זה מכבה ומדליק את כל הבית