השחזת סכין בשבת / על ידי גוי

שאלה:

האם לגוי מותר להשחיז סכין לצורך יהודי בשבת
והאם השחזת סכין נחשבת מלאכה אסורה

תשובה:

השחזת סכין בשבת אסורה משום שיש בכך תיקון כלי ואיסור של "מכה בפטיש".

יתירה מזו, שפשוף משמעותי כאותו הנצרך להכשרת סכין טרף כדי לחתוך בו לחם קר [שאין צורך בהגעלה אלא בשפשוף] אף היא אסורה בשבת מטעם זה. ראה משנה ברורה בסי' שכג ס"ק לז.

וכיון שאסור לבקש מגוי לעשות מלאכה בשבת עבור הישראל, גם זה בכלל האיסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במעשה שבת שלו גוי יש לנו כלל המבואר בסי' רעו שאם ניתן היה להשתמש בכלי גם בלי עבודתו אפילו בדוחק, ניתן להשתמש, בשונה ממעשה שבת של ישראל.