תפילה בנץ נעשית במדוייק ממש?

שלום וברכה,
רציתי לדעת אם חשוב להקפיד להתפלל בדיוק בשעה שרשומה בלוח שנה כשעה של הנץ.
אם אני מתפללת שלוש דק לפני או 3 דק אחרי עדיין נחשב כתפילת נץ?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני יש לדייק בענין, ידועים דברי אותו אמורא שאמר שביום שזכה לכוין להנץ בדיוק לא סר החיוך מפניו כל היום כולו, כך שנראה שסבר שמדובר במשהו שצריך לדייק בו. אולם ידוע שהחזון איש מאוד לא היה ניחא לו שאנשים מסתכלים בשעונים בשעת התפילה ומכוונים את הקצב לפי הזריחה, ולדעתו אכן סטייה של כמה דקות אינה מעכבת. אמנם לכאורה, אם כבר הייתי מאחר מעט ולא מקדים, שהרי תפילת שמונה עשרה לפני הנץ החמה היא רק בדיעבד ונראה שבזה גם החזון איש לא הקל כלל. עוד יש לדעת שהזמן של הנץ החמה אף הוא לא מוסכם לגמרי, יש שקבעו אותו לפי הנץ הנראה ויש לפי הנץ האסטרונומי וזה עצמו הבדל של כמה דקות, כך שבכל מקרה לצאת ידי כולם אי אפשר…