איסור הוצאת זרע באדם עקר

אנחנו נשואים 5 שנים לבעל יש FSH גבוה, ניסינו כבר כמה ניתוחים באשכים ולא נמצא זרע.
א. האם יש היתר לתרומת זרע.(לפי הרופאים אין אפשרות אחרת)
ב. האם יש בעיה לקיים יחסים במצב כזה.
ג. האם יש את הענין של הוצאת זרע לבטלה.

תשובה:

שלום רב,

א. תרומת זרע (מגוי), לכתחילה הוא מאד בעייתי, גם בדעת האגרות משה, חלוקות הדעות האם הוא התיר לכתחילה או לא.

ב. אין כל בעיה לקיים יחסים במקרה כזה. גם אדם עקר רשאי להנשא כאחד האדם. כמו שמצאנו בסריס (אבה"ע סי' מד) או בזקנה שאינה יולדת ומותר לקיים יחסים כמובן, ראה שם סי' כג סעי' א'.

ג. אני מבין ששאלה זו בעצם נענתה באות ב'. אין כל איסור לקיים יחסים באופן רגיל, גם אם הם בודאות לא יובילו להיריון.

לעצם איסור הוצאת זרע לבטלה באיש עקר. בפשטות האיסור קיים גם אצל אדם עקר, ככל האדם. אבל יש דעות באחרונים שכתבו שאין איסור באדם עקר. כך העלה בשו"ת מהרש"ם (ח"ז סי' כו) בשם שו"ת אמרי אש חיו"ד סי' ס"ט שאיסור הוצאת זרע לבטלה תלוי בראוי להוליד וכך כתב גם בשו"ת שבט סופר אבה"ע סי' א'. וכעין זה כתב גם במנחת פתים (אבה"ע סי' כה). אולם יש לדעת שהפשטות היא שאין חילוק, ולכל אדם יש איסור הוצאת זרע לבטלה, ראה בספר אמרי בינה (אבה"ע סי' ח') שהוכיח שבכל מצב האיסור קיים.