איך ניתן לדעת האם האמא התגיירה כהלכה?

אמא של חברתי נולדה בצרפת בבית לא יהודי בצרפת למדה באוניברסיטה ספרות עברית עלתה לארץ וכדי לקבל אזרחות התגיירה גיור כהלכה וסיימה אותו אל אף שמיד לאחר הגיור כבר לא הקפידה על דיני היהדות לאחר מכן בן זוגה היה יהודי הם חיו ביחד בלי חתונה כשבע שנים הביאו ארבעה ילדים כולם שירתו כלוחמים ומפקדים בצהל ורואים את עצמם כיהודים לאחר זמן מה היא נפרדה מהאבא וכיום היא חיה בצרפת עם גוי מה הדין לגבי חברתי (היא הבת הרביעית) האם היא צריכה להתגייר או שהיא יהודיה
כמו כן אני והיא חברים כבר שלוש שנים ואנחנו מחוברים חיבור חזק מאוד מאוד בנשמות

תשובה:

שלום רב,

קשה לערער על גירות של בית דין מסודר. מאידך, ברור שאם לא היתה לה כוונה רצינית לשמירת מצוות, אין כל תוקף בגיור. זוהי הדילמה שעומדת תמיד לפני בית הדין, אם העומד לפניהם ומצהיר שהוא מקבל על עצמו מצוות, הוא רציני בכוונותיו או שלא.

לכן אדם ירא שמים, שחושש גם לדורות הבאים שלא יטמעו גויים בתוכנו, ומרגיש שיתכן שאמא שלו לא היתה רצינית בשעת הצהרתה שהיא רוצה לקבל יהדות ומצוות. כדאי לו לעשות גיור לחומרא. גיור כזה ניתן לעשות בצורה מהירה יותר, ולא צריך לעבור תהליך גיור רגיל שלוקח הרבה זמן.

שיהיה בהצלחה