מה הסמכויות של שכיר שהוא מוכר בחנות

פועל העובד בחנות ואין הבעל הבית שם חלק מהיום או שהלך עכשיו לחוץ צ"ע: א) אם יכול ליתן הנחה לקונה בלא רשות בעה"ב, ב) אם יכול ליתן צדקה לעני שהולך לכל בעלי חניות לקבל צדקה, ג) אם יכול ליתן קצת הוספה להמביא סחורה וכדומה. ומהו המקור לכל זה

תשובה:

שלום רב,

העובד אנו יכול לתת הנחה אם אינו מוסמך לכך, אלא אם כן זה ממש מקובל, אז ניתן לומר שזה חלק מעבודתו. (אין לכך מקור, זה פשוט שכל עובד מוסמך לעשות בדיוק מה ששכרו אותו לעשות. ועתה השאלה היא למה שכרו אותו).

ב. העובד אינו רשאי לתת צדקה מכספו של בעה"ב, אבל אולי הוא צריך לתת משלו.

ג. גם כאן, באופן עקרוני אסור להוסיף למשווק, אבל אם זה ממש מקובל, הוא רשאי כפי שכתבנו באות א'.