קריאה בספרים החיצוניים

שלום,
הורדתי עותק של ספר חנוך ועותק של ספר היובלים? הבנתי שאסור לקרוא בספרים החיצוניים לתנ"ך. האם הספרים האלה נחשבים לספרים חיצוניים שאסור לקרוא בהם?
את ספר חנוך הורדתי מאתר http://www.hebrewbooks.org/32442
את ספר היובלים הורדתי מאתר של המכללה למדעי היהדות הרצוג www.daat.ac.il. אין להם באתר טקסט של חנוך אך כן של בן סירא, ספר היובלים וספרים חיצוניים אחרים. לכן, אני חושד שאולי ספר היובלים הוא בסדר אך ספר חנוך לא. אולם, אני מעדיף לשאול.

בברכה,

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את הספרים הללו עצמם, אולם מקורם מחוגים כפרניים בימי בית שני ועדיף להמנע.