איחולים בכריסמס

שלום רב,

רציתי לדעת בבקשה כיצד לנהוג כאשר אני מקבל מגוים שיש לי איתם עסקים בחו"ל, איחולי כריסמס ושנה טובה (עפ"י מניינם). האם מותר לי לענות לאימיילים האלה בחזרה?
אם אני לא אענה להם, הדבר אולי יתפרש על ידם כהתעלמות וזלזול במצידי בם, ובעקיפין אולי יכול לפגוע בעסקי.
במקרה שאני משוחח איתם בטלפון לפני הימים הנ"ל האלה (במיוחד לפני הכריסמס), האם מותר לי מיוזמתי לאחל להם משהו, או שפשוט להתעלם מזה לחלוטין, ולא לומר כלום?

מה הייתם מציעים לי לעשות במקרים כאלה, בכדי לא לפגוע ביחסים העסקיים שלי איתם?

תודה רבה מראש וכל טוב
דניאל

תשובה:

שלום רב,

מותר לדרוש ולאחל להם ביום חגם. כמבואר במסכת כלה רבתי (פ"ג הלכה א') שואלים בשלומם ואפילו ביום אידם מפני דרכי שלום. כמובן לא צריך להתיחס לחג עצמו אלא פשוט לאחל להם איחולים טובים.

בהצלחה