תביעת חברת ביטוח על נזקי גוף בתאונת דרכים

שלום רב.,
לקחתי עורך דין מכיון שעברתי תאונת דרכים (נכנסה בי משאית בזמן נסיעה בעבודה) ולקחתי עורך דין שיגיש את התביעה לביטוח של הרכב?
ואני מאמין שזה בטוח יהיה בבית דין לא רבני כי הבנתי שבית דין רבני לא מטפל בזה ובטוח אקבל כסף. נכון להיום אני מטופל אצל אורטופד ועושה טיפולי פיזיותרפיה וכרגע עצרתי כי אני מרגיש קצת יותר טוב.
האם זה בסדר כל הענין הזה של התביעה?

תשובה:

שלום רב,

זה בסדר גמור.

מקורות:

דייני זמנינו סוברים שהביטוח חייב מדין תורה כפי מה שהערכאות מחייבים כיון שעל כך קיבל את הפרמיה. לצורך כך מותר לתבוע בבית משפט. ועיין עוד כאן.