ברית מילה ביום השמיני – ממתי?

האם כאשר נולד הילד ביום שלישי בערך כשעה לפני השקיעה , יש למולו ביום שלישי הבא בתווך השעה הזאת בכדי שיהיה נחשב יום שמיני? או שאפשר ביום שלישי כל היום כולו ? באיזה שעה ראוי למולו?

תשובה:

שלום רב

אפשר למול מיד בבוקר ולא צריך להמתין לאותה שעה בה נולד כדי שיהיו שמונה ימים שלמים.

מזל טוב!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב, שאלה באופן כללי. תינוק שנולד בין יום חמישי אחרי צאת הכוכבים ועד שישי לפני כניסת השבת, הרי הזמן הזה נחשב כולו כיום שישי אז הברית אמורה להיות בשישי? תודה.

  2. שלום הרב.
    בני נולד ביום שישי בשעה 21:25 בלילה. הברית אמור להיות ביום שבת.
    האם אני יכול לדחות את הברית ליום ראשון, כדיי שאנו והאורחים לא נחלל שבת?

  3. לא הבנתי מה זה "אנו" בודאי לא תחלל את השבת! עושים את הברית במקום סמוך לבית ולא מחללים שבת. אם יש חשש רציני שיבואו אנשים תוך כדי חילול שבת הורה הגר"ש וואזנר לדחות ליום ראשון, אבל אם אפשר פשוט לא להזמין את האנשים האלו, ודאי שי לערוך את המילה בזמנה ולא להפסיד את המצוה של ביום השמיני ימול בשר ערלתו.