מתווך שלא התבקש ע"י בעל הדירה לתווך

ראיתי דירה באינטרנט,אני והשותפה שלי ופניתי למתווך אשר הופיע במודעה. הלכנו לראות את הדירה . בסוף לא רצינו אותה. אחר כך הוא הציע לנו דירה אחרת, שלא חתמנו עליה כלום .
בעלת הדירה אינה מכירה את המתווך וטוענת שהיא משכירה את הדירה בעצמה בעזרת שכן שלה. וללא תיווך.
האם מותר למתווך לתווך על דירה שאין לו בלעדיות עליה? שהוא לא הוזמן ע"י בעלת הדירה?
דירה שהופיע באינטרנט ללא תיווך.

תשובה:

שלום רב,

אם אתם סוגרים על הדירה, עפ"י דין תורה אתם חייבים לשלם למתווך. קיבלתם שירות מהמתווך וזה מצריך אותכם לשלם על כך. זה לא עניינכם אם בעלת הדירה ביקשה את שירותיו או לא. הפניה שלה למתווך או לא, יכול להיות משנה רק יחס לתשלום שלה למתווך. אבל כאמור, אתם חייבים לשלם לו.