מוקצה בחרקים / כריעות בשמונה עשרה/ תלישת עור בשבת

שלום כבוד הרב !
יש לי כמה שאלות:
1.בתפילת שמונה עשרה של מנחה לא כרעתי בברוך אתה …אולוקי אברהם יצחק…והמשכתי לכריע השניה ואז נזכרתי שלא כרעתי כריעה ראשונה (לא הייתי מרוכזת )מה עלי לעשות לחזור להראש התפילה או להמשיך ואין מה לעשות …ובמקרה של ספק שאני לא זוכרת אם כרעתי או לא מה הדין?
2.האם מותר להרים ביד (להציל)חרק בשבת שנפל לכיור והוא עלול למות או סתם להרים ביד חרק שמפריע ולהוציאו לבחוץ?
3.אני מהאנשים שכוססים את צפורניהם בפה במצבים מסויימים (לחץ )וכ"ו וזה קורה לי גם בשבת …אז האם זה עברה שאני כוסספת ציפורניים בפה בשבת?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

1. הכריעות בשמונה עשרה אינן מעכבות, וגם מי שלא כרע אינו חוזר לראש הברכה.

2. אסור להרים חרק בשבת כיון שהוא מוקצה, ומאידך גם לא ניתן לרחוץ שם ידים כיון שאסור להמית אותו בשבת, לכן אחת מהשתים, או ללכת לכיור אחר, או להעיף אותו על ידי רוח מהפה וכיוצא בזה.

3. אסור לתלוש עור שפתיים או ציפורניים בשבת, הרחבה על כך תראי כאן.