האם מותר לכתוב באינטרנט חוות דעת שלילית על עסק?

בס"ד

לעיתים מקובל כשאני נכנס לאתר של עסק ,יש שם אפשרות לדרגו,כגון: מחיר,שירות וכו'
האם מותר ? כי לעיתים יש חווד שלילית
בברכה,יגאל

תשובה:

שלום רב

נראה לי מותר בהחלט, ובסך הכל זו עזרה לעסק, שים לב שהם עצמם נותנים לך את האפשרות הזו כדי להתייעל ואתה לא מדווח על שום דבר שלילי של אדם מסויים.

אבל אם מדובר באתר שענינו לשון הרע, כלומר הוא מקבץ חוות דעת נגד בעלי העסק, כאן כבר מותר לכתוב רק אם הדבר עומד בכל התנאים של לשון הרע לתועלת, הייתי נמנע מזה…