ברכה על גרנולה שיבולת שועל

שלום מדוע מברכים על גרנולה משבולת שועל האדמה האם זה כמו הדין שעל גרגרי 5 המינים מברכים האדמה ועוד שאלה יש שטוענים שהגרנולה של היום זה לא אותה שבולת שועל שבימי חזל שכן השבולת שועל בימינו אין בה גלוטן והיא אינה מחמיצה

תשובה:

שלום רב

1. אכן זהו הטעם. ולכן, אם נדבקו מחמת החלב והתרככו מברכים מזונות.

2. יש שחוששים לכך לענין חיוב אכילת מצה שהוא מדאורייתא, אבל מעיקר הדין נוקטים שזהו אותו המין כיון שיש בו כמות מזערית של גלוטן, ולענין ברכות שבלאו הכי המברך מזונות על דבר שברכתו אדמה יצא ידי חובתו, אין לחוש.