האם יש דין קביעת סעודה במלוואח?

ידוע שעל הסופגניה אי אפשר לברך ברכת המזון אפילו אם קובע סעודה (משום שהוא בטיגון)
השאלה מה דינו של המלאווח אם אכלתי שיעור של קביעות סעודה – האם יברך ברכת המזון או לא ? כי גם שם יש טיגון, רק שהוא מועט.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אכ זו שאלה לא פשוטה, וכדאי להמנע מלאכול מלוואח מטוגן בשמן בשיעור קביעת סעודה, או לאוכלו בתוך סעודת פת.

מקורות:

במשנה ברורה סי' קסח ס"ק נו הביא מחלוקת בין הפוסקים אם טיגון במעט שמן נחשב בישול או אפייה, וכבר העירו אחרונים שהכוונה דוקא כשהשמן בא לתת מעט טעם של טיגון ולא רק כדי למנוע מהמחבת להשרף, ונראה שכך הוא במלוואח, ולדעת החזון איש סי' כו ס"ק ט,י טיגון כזה נחשב אפייה, לכן מספק יש להחמיר כנ"ל. אגב שאלה זו היא משעותית גם לגבי מאכל של מצה המטגנת בביצה כאשר בכל חתיכת מצה אין שיעור כזית כמבואר במשנה ברורה שם.